Het gebruik van video’s op je website

:

Hoe kun je ervoor zorgen dat klanten langer op je website blijven? Of dat ze écht opslaan wat jij hen probeert te vertellen? De oplossing: een video. Het embedden van een video op je website hoort er tegenwoordig eigenlijk gewoon bij. Als je de video alleen op YouTube zet, is de kans klein dat er naar gekeken wordt.

Om twee redenen: er wordt té veel content geüpload op YouTube om alles aandacht te geven en de interesses van YouTube-viewers lopen enorm uiteen. Op jouw website komen mensen die geïnteresseerd zijn in het onderwerp waar jij alles vanaf weet.

Lappen tekst of een filmpje van 2 minuten

Je klant wil op zijn wenken bediend worden, dat weet elke ondernemer. Heeft het dan zin om hem of haar aan het werk te zetten door alle informatie zelf te lezen? Je hebt ongetwijfeld heel veel nuttige informatie te melden, maar grote lappen tekst schrikken de klanten alleen maar af. Veel doeltreffender is een video van een paar minuten waarin de hoofdelementen van jouw verhaal naar voren komen. De geschiedenis van je bedrijf, de USP’s van je product of dienst of waarom ze jóu moeten hebben: jij bepaalt wat de klant binnenkrijgt. In tegenstelling tot het laten lezen van tekst behoud je door middel van een goed gemonteerd filmpje de controle over wat de klant ziet, opslaat en waar de nadruk op komt te liggen.

Maar hoe zit dat dan met video en SEO?

Iedere moderne ondernemer weet: tekst schrijf je niet alleen voor je klanten, maar voor een groot gedeelte ook voor Google. Deze zoekgigant heeft het als één van de weinige bedrijven voor elkaar gekregen dat zijn naam als werkwoord gebruikt wordt. Hoe kun je er nou voor zorgen dat je toch een goede ranking behaalt in Google als je gebruik maakt van een video?

Het is ten eerste niet te bedoeling om álle tekst te verwijderen. De belangrijkste informatie of kernpunten kunnen natuurlijk gewoon blijven staan. Dit zijn trouwens ook de punten waar mensen vaak op zoeken. Je kunt dit (laten) controleren door middel van een zoekwoordenonderzoek. De gouden combinatie is een video met een samenvattende tekst. 

Daarnaast is het mogelijk om (de pagina met) je video te laten ranken in Google. Dit kan door middel van Video SEO. Het grootste videoplatform ter wereld, YouTube, is onderdeel van Google. Het ligt voor de hand dat Google video’s die geüpload zijn op die website vanzelf hoog laat ranken. Je kunt hier een handje bij helpen door je video te voorzien van een pakkende omschrijving, duidelijke keywords en een goede titel. Daarnaast is het uploaden van een video in goede kwaliteit (minimaal Full HD), een thumbnail en ondertiteling goed voor de ranking van je content. De laatste tip is het verspreiden van je video. Je uploadt hem op YouTube en je zet hem op je website, maar daarnaast kun je hem delen op social media en fora. Hoe meer mensen je video zien, hoe belangrijker je video wordt voor YouTube (en Google) en hoe hoger je dus zal ranken.

Video marketing: Stel jezelf eens voor

Op het moment dat je persoonlijke diensten of producten levert is een video het ideale medium om je voor te stellen aan je klanten. Woorden zeggen veel, maar niets zegt zo veel als een nette, relevante video. Een filmpje waarin jij uitlegt wie je bent en wat je voor de klant kan betekenen wekt vertrouwen en je krijgt gelijk de kans om jouw producten of diensten aan te bieden. Dit kan aan de hand van een bedrijfsvideo, maar ook een persoonlijke video waarin jij zelf uitlegt welke waarde jij kunt toevoegen aan het leven van de klant. Het zal leiden tot een hogere naamsbekendheid, conversion rate en in combinatie met een vlot muziekje kan de inhoud van de video dagen blijven hangen. Wat wil je nog meer?

 


Hier leest u over alles wat te maken heeft met het online landschap, van technisch beheer tot aan zoekmachine optimalisatie.

Gratis Online Profiel Analyse

Interesse in een vrijblijvende online profiel analyse?


SocialMedia foto's: het juiste formaat

Veel tips zijn te vinden op websites over de juiste formaten.
Onze tip: volg de richtlijnen van het socialmediakanaal:

©deZeeuwseMarketeer 2018

deZeeuwseMarketeer is DE vraagbaak op het gebied van uw zakelijke online profiel, met specialisatie op de gebieden: SEO / SEA, copywriting, video- en audioproducties, vertalingen en web development. Om u optimaal van dienst te kunnen zijn werkt deZeeuwseMarketeer samen met diverse experts in hun vak. Dit maakt deZeeuwseMarketeer tot de ideale one stop shop! 1 loket voor AL uw vragen en wensen. Da’s wel zo prettig!

 

Vragen? Stuur een mail naar: contact@dezeeuwsemarketeer.nl

Onze expertise

  • Online Profiel Analyse
  • SEO/SEA ter bevordering van uw online vindbaarheid
  • Website optimalisatie voor mobiles, gebruikersvriendelijkheid en vindbaarheid
  • Social media: schrijven en plaatsen berichten; optimaliseren uitstraling van uw bedrijfspagina
  • Technisch Support voor het up-to-date en veilig houden van uw website
Deze site gebruikt cookies voor een goede werking.
Klik hier voor meer informatie Oké, bedankt!