Creëer een authentiek online profiel

Hoe creëer je een authentiek online profiel?

:

Een online profiel is vandaag de dag belangrijker dan ooit. Wat u uitdraagt naar buiten toe vormt uw imago. Zoals u misschien weet spreken we van een identiteit en een imago. Uw identiteit is het beeld zoals u dat zelf over uw bedrijf heeft. Met andere woorden, dat is het beeld dat u graag naar buiten brengt. Uw imago daarentegen is het daadwerkelijke beeld dat de buitenwereld van u heeft.

Hoe kunt u er voor zorgen dat uw imago aansluit bij uw identiteit?

In dit artikel leest u hoe een online profiel kan bijdragen aan het gewenste imago.

Wat is een online profiel?

Uw online profiel kunt u zien als alles dat op het internet over u te vinden is. Denk maar aan uw website, maar ook social media kanalen of mogelijke online nieuwsberichten waarin u wordt vermeld. Al met al zijn dit behoorlijk wat kanalen en uitingen, hoe kunt u dat in goede banen leiden?

Het begint allemaal met een consistent verhaal.

Immers, zonder een vooraf gedefinieerde identiteit wordt het lastig voor u om uw gewenste imago uit te dragen.

Uw online profiel uitbouwen

Voordat uw online profiel verder uitgebouwd kan worden is het nodig om te inventariseren wat er nu al op internet staat over u of uw bedrijf. U kunt dit zelf onderzoeken door uw naam, of bedrijfsnaam, in Google in te toetsen en te onderzoeken welke resultaten op de eerste pagina tevoorschijn komen. De eerste pagina is het meest belangrijk: ruim 80% van de zoekers kijkt niet verder dan de eerste pagina.

Mochten er resultaten naar boven komen die niet bijdragen aan het gewenste imago, dan is het nodig om te onderzoeken of deze resultaten verwijderd kunnen worden. Sommige berichten kunnen eenvoudig worden verwijderd, zoals Tweets, Facebook-statussen of geplaatste afbeeldingen op Pinterest.

De volgende stap is om uw online profiel verder uit te bouwen door artikelen te plaatsen die bijdragen aan het gewenste imago. Naamsbekendheid en online zichtbaarheid spelen hier een grote rol. Als u al een bekend bedrijf heeft opgebouwd wordt het makkelijker om in Google hoog te scoren op uw naam of bedrijfsnaam. Als u daarentegen nog niet goed online vindbaar bent schept dat zowel uitdagingen als kansen. Enerzijds uitdagingen, omdat u nog veel werk te verzetten heeft. Anderzijds kansen, omdat u als het ware een schone lei heeft als uitgangspunt.

Online zichtbaarheid vergroten

Werken aan uw personal branding, of de naamsbekendheid van uw bedrijf, vergt tijd. Een gedegen content strategie kan u hierbij helpen. Door entertainende en informatieve content af te wisselen biedt u makkelijk te consumeren informatie waarmee uw imago versterkt kan worden. Enerzijds zijn mensen online op zoek naar oplossingen voor hun vragen, anderzijds zijn ze op zoek naar vermaak.

Het schrijven van geoptimaliseerde webteksten voor Google helpt om in deze zoekmachine hoger te scoren. Eerlijk is eerlijk, niets is zeker. Het is niet gemakkelijk om goede, aansprekende content te schrijven die uw online vindbaarheid bevordert. Gelukkig zijn er experts op dit vakgebied die u kunnen verder helpen. 

Een krachtig online profiel

Bent u een ondernemer die behoefte heeft aan een krachtig online profiel of het vergroten van uw online zichtbaarheid? Neem vooral contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.


Hier leest u over alles wat te maken heeft met het online landschap, van technisch beheer tot aan zoekmachine optimalisatie.

Gratis Online Profiel Analyse

Interesse in een vrijblijvende online profiel analyse?


Houdt uw website up-to-date!

Al vanaf €10,- ex btw per maand houden wij uw website technisch of inhoudelijk up-to-date. Informeer naar de mogelijkheden via ons contact formulier

©deZeeuwseMarketeer 2018

deZeeuwseMarketeer is DE vraagbaak op het gebied van uw zakelijke online profiel, met specialisatie op de gebieden: SEO / SEA, copywriting, video- en audioproducties, vertalingen en web development. Om u optimaal van dienst te kunnen zijn werkt deZeeuwseMarketeer samen met diverse experts in hun vak. Dit maakt deZeeuwseMarketeer tot de ideale one stop shop! 1 loket voor AL uw vragen en wensen. Da’s wel zo prettig!

 

Vragen? Stuur een mail naar: contact@dezeeuwsemarketeer.nl

Onze expertise

  • Online Profiel Analyse
  • SEO/SEA ter bevordering van uw online vindbaarheid
  • Website optimalisatie voor mobiles, gebruikersvriendelijkheid en vindbaarheid
  • Social media: schrijven en plaatsen berichten; optimaliseren uitstraling van uw bedrijfspagina
  • Technisch Support voor het up-to-date en veilig houden van uw website
Deze site gebruikt cookies voor een goede werking.