Zoekmachine optimalisatie. Liever lui dan moe?

:

Vanochtend was ik LinkedIn aan het afstruinen en kom ik een artikel tegen over tips voor SEO optimalisatie voor Joomla! Natuurlijk ben ik benieuwd wat men deze keer nou weer te vertellen heeft. 

Naast de gebruikelijke tips om de snelheid op te voeren, zoekmachinevriendelijke URL's te activeren, 404 fouten op te lossen staat er ook de tip : "gebruik Joomla SEO plugins". En dan specifiek verwijzend naar SEOSimple: "This plugin generates the meta data "on the fly" when the page is loaded,....". Kortom je hoeft je niet meer druk te maken om je META-gegevens. SEOSimple doet dat voor je. En zo zijn er nog diverse plugins beschikbaar.

Lekker makkelijk zou je zeggen. En op zich is dat ook wel waar. En daar komt ie dan: "Maar...."

META beschrijving is meer dan alleen maar 155 karakters

Ja een hele grote maar. Want dit soort plugins lezen dus de eerste 155 karakters van je artikel en plaatsen die in je META-beschrijving. Maar hoe je het ook wendt of keert: in de eerste 155 karakters van je artikel staat nooit volledig omschreven waar je artikel over gaat. Want dát is wat de inhoud van je META-beschrijving zou moeten zijn.

Als je dan toch serieus beter gevonden wilt worden maak daar dan ook tijd voor. Schrijf je artikelen zoals jij dat wilt en maak vervolgens een beschrijving van dit artikel in ca. 155 karakters en plaats die in je META-beschrijving. Resultaat krijg je niet direct. Maar met een beetje moeite en geduld kom je in ieder geval verder dan lui achterover gaan leunen en hopen dat de plugin het wel allemaal voor je doet.

Je bent toch ondernemer? En wilt toch het beste resultaat?

Vragen over hoe je beter vindbaar kan worden? Schroom niet en neem gerust contact met ons op.

 

 


Hier leest u over alles wat te maken heeft met het online landschap, van technisch beheer tot aan zoekmachine optimalisatie.

Gratis Online Profiel Analyse

Interesse in een vrijblijvende online profiel analyse?


SocialMedia foto's: het juiste formaat

Veel tips zijn te vinden op websites over de juiste formaten.
Onze tip: volg de richtlijnen van het socialmediakanaal:

©deZeeuwseMarketeer 2018

deZeeuwseMarketeer is DE vraagbaak op het gebied van uw zakelijke online profiel, met specialisatie op de gebieden: SEO / SEA, copywriting, video- en audioproducties, vertalingen en web development. Om u optimaal van dienst te kunnen zijn werkt deZeeuwseMarketeer samen met diverse experts in hun vak. Dit maakt deZeeuwseMarketeer tot de ideale one stop shop! 1 loket voor AL uw vragen en wensen. Da’s wel zo prettig!

 

Vragen? Stuur een mail naar: contact@dezeeuwsemarketeer.nl

Onze expertise

  • Online Profiel Analyse
  • SEO/SEA ter bevordering van uw online vindbaarheid
  • Website optimalisatie voor mobiles, gebruikersvriendelijkheid en vindbaarheid
  • Social media: schrijven en plaatsen berichten; optimaliseren uitstraling van uw bedrijfspagina
  • Technisch Support voor het up-to-date en veilig houden van uw website
Deze site gebruikt cookies voor een goede werking.